Blog · 26/05/2022

Maatiainen ry:n näyteikkuna

Taimipäiviltä voi tehdä löytöjä!

Näin loppukeväästä monet yhdistykset järjestävät taimienvaihtopäiviä ympäri Suomea. Yleensä ideana on, että harrastajat voivat tuoda paikalle omia ylimääräisiä taimiaan ja vaihtaa niitä toisiin, mutta taimia voi myös vain ostaa. Viime perjantaina kävin Maatiainen ry:n taimipäivillä Töölössä.

Vuoden maatiaiskasvia käärmeenlaukkaa pussitettiin samalla kun taimien ostajat ja vaihtajat jonottivat kassalla.

Taimipäivät pidetään Maatiaisen toimistossa ja rakennuksen sisäpihalla, jossa onkin hyvin tilaa. Jotenkin kummassa paikka on kuitenkin aina erittäin tuulinen ja viime viikolla myös jäätävän kylmä. Siitä huolimatta niin taimia kuin puutarhaharrastajiakin oli löytänyt tiensä paikalle runsain mitoin. Tunnelma taimipäivillä onkin aina erinomainen ei vähiten järjestelyjä hoitavien vapaaehtoisten ansiosta.

Tomaatintaimet pääsivät sisälle toimistoon suojaan kylmältä tuulelta. Tarjolla oli myös paljon huonekasvien taimia ja tietenkin maatiaissiemeniä.

Maatiaisen taimipäivät ovat erityiset siinä, että sieltä voi tehdä todellisia kasvilöytöjä. Mukana on aina erilaisia maatiaiskasvien taimia, niitä isoäidin aarteita, joita ei oikein muualta saakaan. Itse vein taimipäiville tomaatintaimia (maatiaislajikkeita evakkoa, sibirjakkia, potattomattia ja orange bananaa), ananaskirsikkaa sekä yhden vesimelonin taimen. Kotiin tuli vuoden maatiaiskasvia käärmeenlaukkaa, virginian tupakka, chilipaprikan maatiaislajike ja varjoliljaa.

Kannattaa tarkistaa lähiseudun taimipäivät, niistä saattaa löytyä vaikkapa juuri se kaivattu erikoisuus, jota ei puutarhamyymälöissä ole!

Susan