Tervetuloa palstalleni bittiavaruudessa!

Kerron hieman itsestäni, niin pääsemme paremmin juttuun:

Puutarhurointi – tunnustaudun täysillä puutarhaan höyrähtäneeksi harrastajaksi. Asiaa ei ole auttanut vuosien työskentely toimittajana puutarha-aiheiden parissa. Omaa puutarhaani kuvaa parhaiten sana muutos. Viime vuosina olen yhä enemmän kiinnittänyt huomiota siihen, millainen vaikutus puutarhallani on myös ympäristöön. Takapihani yhdistää sujuvasti cottage gardenia, pihaniittyä, kumppanuuskasviviljelyä ja villiintynyttä rehotusta. Voit lukea puutarhaseikkailuistani blogistani.

Journalismi – Olen työskennellyt vapaana toimittajana pari vuosikymmentä. Se on jo enemmän elämäntapa kuin ammatti. Huomaan miettiväni juttuaiheita kaikkialla. Toimittajana olen kiinnostunut erityisesti luonnon monimuotoisuudesta, maataloudesta ja puutarha-alasta, kotieläimistä, kulttuuriperinnöstä ja historiasta. Toimitan sekä erikoisaikakauslehtiä että paikallislehteä.

Editointi ja oikoluku – Kaikki tekstit ovat luonnoksia ennen editoimista. Kielioppivirheet tai kömpelöt lauseet ovat turhia esteitä viestinkulussa. Toinen silmäpari on aina hyödyllinen tekstin tarkastamisessa, koska omalle kirjoitukselleen todellakin sokeutuu. Olen editoinut ja oikolukenut vuosien varrella kaikenlaisia tekstejä EU-julkaisuista tuoteselosteisiin.

Koulutus – Uskon vakaasti jatkuvaan oppimiseen. Helsingin yliopistossa suoritetun valtiotieteen maisterin tutkinnon jälkeen olen jatkanut opiskelua: kasvatustieteissä, taidehistoriassa, palvelumuotoilussa ja kuvataiteessa. Rakastan uuden oppimista, siksi varmaan pidän niin paljon toimittajan työstäkin, joka on jatkuvaa uusien asioiden opiskelua. Iso vaikutus käsitykseeni koulutuksesta oli tutustumisellani montessoripedagogiikkaan. Kuinka paljon voidaankaan saada aikaan yksilöllisellä ja omiin kiinnostuksen kohteisiin perustuvalla opetuksella! Innostuin aiheesta niin paljon, että tein montessoripedagogiikasta kirjan. Voit tutustua siihen täällä. Jos haluat tietää enemmän koulutus- ja työhistoriastani, vieraile LinkedIn-profiilissani.

Nyt kuulen mielelläni lisää sinusta! Millaisia ajatuksia blogini on sinussa herättänyt? Haluaisitko minun käsittelevän jotain tiettyä aihetta?

Haluatko tehdä yhteistyötä kanssani tai voisinko auttaa sinua viestinnässä?

Susan Wilander

Susan_Wilander

Bartolomeus Oy
+358400510457
susan@wilander.fi

Rajametsäntie 9 B
00620 Helsinki