Julkaisut

Lehdet ja kirjat

Kuvassa sananjalka eli saniainen. Kuva: Susan Wilander
Sananjalka (Pteridium aquilinum) viihtyy varjossa tai puolivarjossa.

Lehdet

Julkaisetko lehteä? Päätoimittajapalveluni tuottaa sinulle esimerkiksi yhdistyksen jäsenlehden tai organisaation asiakaslehden alusta loppuun. Onnistunut julkaisu tuottaa kokemuksen yhteisöllisyydestä ja tarkastelee yhteisöä erityisesti kiinnostavia aiheita. Ulkoasultaan julkaisu kuvastaa yhteisön luonnetta ja puhuttelee sen jäseniä muotokielellään. Julkaisussa pääsevät ääneen niin yhteisön jäsenet kuin aihealueeseen liittyvät ulkopuolisetkin. Julkaisu kertoo lukijoilleen tärkeät yhteisöä kiinnostavat tiedot ja uutiset ja innostaa yhteisön jäseniä yhteiseen toimintaan.

Julkaisupalveluun sisältyy:

-lehden suunnittelu lukijalähtöisesti haastattelujen ja/tai lukijatutkimusten avulla,
-sisällön suunnittelu ja hankkiminen avustajilta (kirjoittajat ja kuvaajat),
-lehden ulkoasun suunnittelu yhteistyössä oman taittajasi kanssa,
-yhteydet painoon ja tarvittaessa painojen kilpailutus ja/tai
-lehden julkaisu digitaalisena valitsemallasi tavalla

Toimin päätoimittajana Maatiainen ja Oulunkyläinen -lehdissä. Ne edustavat kahta hyvin erilaista lehtityyppiä, joilla on kummallakin omanlaisensa toimintatapa. Tutustu tarkemmin siihen, miten olen kehittänyt näitä lehtiä päätoimittajakauteni aikana.

Viestintävelhon julkaisukalenterissa on vielä tilaa parille lehdelle. Unohda jäsenlehden kasaamisen stressi ja ota yhteyttä! Suunnitellaan yhdessä millainen lehti täyttää parhaiten juuri teidän yhdistyksenne tai yhteisönne tarpeet.

Kirjat

Haluatko julkaista kirjan? Vastapainetun oman kirjan saaminen käteen on monen pitkäaikainen haave. Ennen kuin niin pitkälle päästään, on tekstin eteen tehty paljon työtä. Kun käsikirjoitus on kirjoitettu, se on oikoluettava tarkasti. Sen lisäksi on tärkeää tehdä perusteellinen kielentarkistus, jossa varmistetaan tekstin ja lauseiden rakenteiden sujuvuus, sisällön paikkansapitävyys ja looginen eteneminen sekä hiotaan kirjoittajan oma ääni parhaaseen mahdolliseen asuunsa.

Jos haluat julkaista kirjan perinteisen kustantamon kautta, seuraavaksi se on lähetettävä kustantajille. Kustantajien kiinnostuksen herättämisessä saatekirjeellä on tärkeä rooli. Hyvä saatekirje kertoo olennaisen teoksesta, miksi se kiinnostaa lukijoita ja miksi se sopii juuri kyseisen kustantamon julkaisuohjelmaan.

Tietokirjojen osalta kustantamoa lähestytään usein jo silloin kun kirja ei ole vielä täysin valmis tai jopa jo suunnitteluvaiheessa. Erityisesti silloin saatekirjeellä on oleellinen merkitys idean esittelemisessä houkuttelevasti  kustantamolle. Lisäksi etenkin tietokirjojen osalta saatekirje perustelee, miksi kirjoittaja on pätevä kirjoittamaan kyseisestä aiheesta.

Jos sinulla on jo teksti valmiina, voin auttaa sinua:
-editoimaan sen julkaisukuntoon,
-muotoilemaan saatekirjeen kustantajille

tai jos olet tekemässä omakustannetta, voin:
-editoida tekstin
-hankkia ISBN-tunnuksen,
-hoitaa yhteydet painoon
-ja Kirjavälitykseen, jonka kautta esimerkiksi kirjastot voivat ostaa kirjaasi
-suunnitella sähköisen markkinointikampanjan kirjallesi

Jos sinulla on vasta idea tietokirjasta ja tarvitsisit kirjoittajan tai toimittajan useiden kirjoittajien tekstien yhdistämiseen yhtenäiseksi teokseksi, se onnistuu myös!

Tein Suomen Montessoriliitolle tietokirjan Montessoripedagogiikka – Oppimisen iloa. Toimin kustannustoimittajana Bertalan Galambosin uusimman tietokirjan, Yrttiruutujen äärellä, julkaisuprosessissa. Lue lisää näistä kirjoista täältä.

Onko sinulla lehti tai kirja, jonka haluat julkaista? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!