Editointi

Editointi = oikoluku + kielentarkistus

Kuvassa siperiankurjenmiekka. Kuva: Susan Wilander
Siperiankurjenmiekkaa (Iris sibirica) kutsutaan myös iirikseksi.

Verkkosivu- ja blogitekstien editointi

Verkkosivut, blogi ja somepostaukset muodostavat yhä useammin asiakkaalle ensivaikutelman yrityksestäsi. Positiivinen tunne pitää synnyttää ja kiinnostus herättää sekunneissa. Sujuva, selkeä ja asiakkaan tarpeisiin vastaava teksti houkuttelee lukemaan enemmän, takelteleva ja kirjoitusvirheitä vilisevä versio häätää lukijan nopeasti muualle. Usein kirjoittaja on liian lähellä omaa tekstiään huomatakseen sen kehitysmahdollisuudet. Ammattimainen editointi saa nopeasti tekstin tuottamaan halutun tuloksen – positiivisen asiakaskokemuksen.

Netissä julkaistavan tekstin pitää olla helposti ja nopeasti omaksuttava. Teksti on hyvä jakaa sopivan pieniin kokonaisuuksiin. Tietokoneen tai kännykän ruudulta luettava teksti rakennetaan eri tavalla kuin painetun lehden tai kirjan sivuilla julkaistava. Verkkosivujen ja blogien teksteillä yleensä pyritään saamaan aikaan jonkinlainen vaikutus lukijassa. Sen aikaansaamiseksi tekstiin on rakennettava toimintakehoitus, joka saa lukijan liikkeelle!

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimoinnista on monenlaisia näkemyksiä. Sitä voi pitää muuttuvien algoritmien ja julkaisemattomien kriteerien takia lähes taikuutena. Toisaalta monenlaiset sovellukset ja lisäosat verkkopalveluissa lupaavat tehdä sen puolestasi. Lopullista totuutta eivät tiedä kuin hakukoneiden algoritmien suunnittelijat. Paljon on kuitenkin tehtävissä omia tekstejä kirjoittaessa. Tekstin pituus, avainsanojen tarkoituksenmukainen käyttö ja tekstin lukijaystävällisyys vaikuttavat monella tapaa verkkosivun sijoitukseen hakukoneessa. Google pystyy analysoimaan tekstejä jo monipuolisesti kielen rakenteen näkökulmasta. Asiasanalistojen aika on siis ohitse. Monilla pienillä nikseillä hakukonesijoitusta ja näkyvyyttä voi parantaa rutkasti.

Mitä editointiin kuuluu?

Editointipalveluni sisältää aina sekä oikoluvun että kielentarkistuksen. Oikoluku tarkoittaa lyönti- ja kirjoitusvirheiden, välimerkkien ja pienten kielioppivirheiden korjaamista. Kielentarkistus sisältää tekstin ja lauseiden rakenteen parantamisen, sisällön loogisuuden ja hakukoneoptimoinnin.

Editoinnin teen aina Word-tiedostoon jäljitä muutokset -toiminnolla, jonka ansiosta näet heti tehdyt korjaukset.
Muutosehdotukset lisään kommenttitoiminnolla.

Erillisen oikoluvun, kielentarkistuksen ja hakukoneoptimoinnin sijaan tarjoan näitä palveluita vain yhdessä editointina, koska haluan tarjota sinulle parhaan mahdollisen lopputuloksen. Lähes aina teksti kaipaa oikoluvun lisäksi myös kielentarkistusta. Hakukoneoptimointi on oleellista verkkotekstin toimivuudelle. Jos kaikki kolme eivät ole kunnossa, ei yksikään erillinen osanen toimi kunnolla.

Haluatko saada tekstisi lentoon? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!